easy website creator

De Eendracht uit Den Ilp won in 2015 de prijs verening van het Jaar. Als prijs ontvingen we een korte verfilming waarin de aanloop naar het concert in de Beurs van Berlage te Amsterdam werd vastgelegd. 

Over de vereniging

Onze fanfare komt uit in de 1e divisie, de hoogste afdeling van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen (KNFM) en werd in zowel 2014 als 2018 Nederlands Kampioen 1e divisie op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen (ONFK) in Theater De Lawei in Drachten. Naast deelname aan het Wereld Muziek Concours in 2017 werd de Eendracht in 2013 beloond met het erediploma 1e divisie van de KNFM, wegens het hoogste concoursresultaat in 2012.

Hoogtepunten

14 april 2018

Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen

Voor de uitvoering van het verplichte werk ontving De Eendracht 95 punten van de jury, en werd daarmee Nederlands Kampioen.

23 juli 2017

Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade

Voor de uitvoering van het verplichte werk ontving De Eendracht 92 punten. Het keuzewerk werd beoordeeld met 92,50 punten, waarmee De Eendracht trots een eindscore bereikte van 92.25 punten totaal!

27 november 2016

APRIL DARBY, SASKIA LAROO & WARREN BYRD

Op 27 november 2016 heeft De Eendracht een spetterend concert gegeven in theater De Purmaryn te Purmerend. Hiervoor is er samengewerkt met een jazztrompetiste van wereldklasse, oud-lid Saskia Laroo. Samen met toetsenist en zanger Warren Byrd werd er stevige jazz ten gehore gebracht, van experimenteel tot klassiek.

17 mei 2015

Beurs van Berlage Amsterdam

Op 17 mei heeft de Eendracht deelgenomen aan de concertserie 'Blazen!'. Een concertserie voor symfonische blaasmuziek op een iconische concertlocatie. Brassbands, harmonie- en fanfareorkesten uit het hele land vormen de ruggengraat van de programmering.

Oktober 2014

Concertreis naar Ierland

De vereniging heeft een prachtige én muzikale concertreis door Ierland gemaakt. Met onder andere een gastoptreden en prachtige buitenconcerten.

                         April 2014

Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen

De fanfare uit Noord-Holland behaalde op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in Drachten de titel Nederlands Kampioen in de eerste divisie met 94 punten. Dirigent Marcel Visser behaalde de dirigentenprijs.