website templates

De Eendracht Den Ilp Nederlands Kampioen met overdonderend spel


Vanavond (14-4-2018) heeft De Eendracht uit Den Ilp de kampioenstitel in de eerste divisie in de wacht gesleept. De fanfare onder leiding van Marcel Visser kreeg voor haar uitvoering van Galea et Bellum van Jan de Haan maar liefst 95 punten. Ze werd op de voet gevolgd door Concordia Meterik met 94 punten. De derde plaats was voor Concordia Middelstum, dit orkest behaalde 92 punten. 
 - onfk.nl


Voor de derde keer in haar geschiedenis nam Fanfare de Eendracht deel aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen, met een overweldigend resultaat. 

Op 14 april 2018 nam muziekvereniging De Eendracht wederom deel aan het ONFK te Drachten - Een ontspannen aanloop vol muzikale inspanning ging vooraf aan een muzikaal hoogtepunt. In samenwerking met verschillende repetitors op sectierepetities én try-out concerten met collega-verenigingen uit de omgeving stoomde de verening zich onder leiding van Marcel Visser klaar op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen.

Om 18:00 uur voltrok de loting zich, waarbij De Eendracht uit Den Ilp als 4e orkest plaats mocht nemen in een sterk deelnemersveld. De loting was als volgt:

1 CMV Eendracht Maakt Macht - Oudega (SWF) Paulus de Jong

2 CMV Jouster Fanfare - Joure Siemen Hoekstra

3 Muziekvereniging Joost Wiersma - Jistrum Ido Gerard Kempenaar

4 Muziekvereniging De Eendracht - Den Ilp Marcel Visser

5 CMV De Bazuin - Tzummarum Marten Miedema

6 Muziekvereniging Concordia Meterik - Meterik Chris Derikx

7 Fanfare Concordia - Middelstum Klaas van der Woude