easy drag and drop web page design software download

Over de vereniging

Fanfare De Eendracht uit Den Ilp is Kampioen van Nederland 2014. De fanfare uit Noord-Holland behaalde op de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in Drachten de titel Nederlands Kampioen in de eerste divisie. Dirigent Marcel Visser behaalde de dirigentenprijs. In de zomer van 2017 zal de fanfare meedoen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade, als hoogtepunt van het jubileumjaar.

EEN STUKJE GESCHIEDENIS

Door Fanfare De Eendracht - Februari 2016

Tijdens de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in theater De Lawei in Drachten traden meer dan 30 fanfares uit Nederland op, verdeeld over vijf divisies. De Eendracht kwam uit in de hoogste afdeling, de eerste divisie. De fanfare uit Den Ilp moest het opnemen tegen zes andere fanfareorkesten uit Nederland, waaronder de regerend Nederlands Kampioen uit Lunteren. De Eendracht kreeg van de jury een score van 94 punten voor het verplichte werk Omaggio. Daarmee liet De Eendracht de andere orkesten ruim achter zich.

De jury was unaniem in de beoordeling en roemde het optreden van De Eendracht. Jurylid Jouke Hoekstra schrijft in het rapport: ‘Hier valt veel te genieten. Complimenten aan de bassen en alle solisten, ook de trombonesectie. Een prachtig orkest, met zeer veel muzikale dadendrang! Ik heb genoten, complimenten en hulde aan orkest en dirigent.’ De titel Nederlands Kampioen gaat vergezeld van een wisselbeker en een mooie hoofdprijs: een nieuwe trompet.

De Eendracht behaalde met de 94 punten het hoogste puntenaantal van alle deelnemende orkesten. Tweede werd in de eerste divisie fanfare Oranje uit Grootegast en als derde eindigde Eendracht Maakt Macht uit Oudega. De lijst wordt afgesloten met KNA Lunteren, De Jouster fanfare, De Eendracht uit Wezep en St. Cecilia uit Zijtaart.

Concours 2012

Fanfare De Eendracht uit Den Ilp heeft zaterdag 3 november 2012 tijdens het KNFM-concours in Theater De Mythe in Goes een overtuigende eerste prijs met onderscheiding en rood-wit-blauwe wimpel in de wacht gesleept in de 1e divisie.

Onder leiding van dirigent Arie Stolk werd de fanfare voor de uitvoeringen van Triptiek van componist Louis Toebosch en Egmont van componist Bert Appermont beloond met gemiddeld 90,08 punten. Daarmee won fanfare De Eendracht een eerste prijs met onderscheiding en rood-wit-blauwe wimpel in de 1e divisie, de hoogste afdeling in Nederland.

Berucht zijn de concertreizen van De Eendracht. Inmiddels werd Duitsland (Bergneustadt en Keulen) tweemaal bezocht, België (Brugge) eenmaal en Spanje (Calella en Barcelona) zelfs vier maal: in 2002, 2004, 2007 en 2011.

De jeugd

Tevens voorziet de Eendracht muziekschool vele studenten van gedegen muzikaal onderwijs. Het opleidingsorkest JEM! (Jeugdige Eendracht Muzikanten) staat sinds 2011 onder leiding van dirigent Thom Huitema. Thom studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en is bij De Eendracht ook docent trombone en hoorn. Het jeugdorkest heeft ongeveer 15 jeugdleden die met veel plezier ervaring opdoen in het samen spelen.

Het doel van JEM! is ieder jeugdlid van De Eendracht de kans te geven om met leeftijdsgenoten muziek te maken en plezier te beleven. De jeugdleden doen zo veel orkestervaring op en leren de fijne kneepjes van het muzikantenbestaan!

VOLG ONS OP

Verenigingsgebouw:
Dorpshuis De Wije Ilp
Den Ilp 73
1127 PG Den Ilp

CONTACT
Email: info@eendr8.nl
KvK Amsterdam 33299123
ING rek.nr. 2257432