simple bootstrap web maker software

I LOVE DE EENDRACHT

APRIL DARBY, SASKIA LAROO & WARREN BYRD

Door Fanfare De Eendracht 

Op 27 november 2016 heeft De Eendracht een spetterend concert gegeven in theater De Purmaryn te Purmerend. Hiervoor is er samengewerkt met een jazztrompetiste van wereldklasse, oud-lid Saskia Laroo. Samen met toetsenist en zanger Warren Byrd werd er stevige jazz ten gehore gebracht, van experimenteel tot klassiek. 

Een tweede gast was April Darby, bekend als hoofdrolspeelster in de musical 'The Bodyguard'. In samenwerking met De Eendracht en haar combo zette April een fenomenale versie van enkele Bodyguard-klassiekers neer. Onderstaand artikel geeft een mooie impressie van een prachtige avond.

IN DE MEDIA

 • "Meeste eer voor jarige Eendracht"


  Fanfare De Eendracht uit Den Ilp bestaat 125 jaar en daar is ze trots op. In een feestelijk programma pakt ze groots uit. Niet alleen met eigen muziek, maar ook met gastsolisten en een heuse jubileumfilm. De film wordt in delen tussen de livemuziek vertoond. Met veel humor vertellend e leden over hun favoriete momenten, terwijl op de achtergrond foto's tonen hoe het besprokene er uit zag. zo komt de kerstnacht in beeld, waarbij de fanfare bij verrassing op straat speelt, maar ook bijvoorbeeld de concertreizen. 


  De gespeelde muziek sluit telkens aan op wat de film toont. Na de fragmenten over succesvolle deelnames aan concoursen volgt bijvoorbeeld het stuk dat De Eendracht in juli zal spelen tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Daar mag ze aan meedoen, omdat ze kampioen is in Nederlands hoogste divisie. Na het horen van 'A Diamond for Parker' van Rob Goorhuis is het duidelijk dat de kwaliteit van het Ilper orkest hoog is. Het stuk klinkt nu al indrukwekkend. De lijnen lopen prachtig door van instrument naar instrument, er klinken fraaie echo's en de verschillende sferen - van ingetogen peinzend tot uitbundig grotesk - komen perfect tot hun recht. Een draad die vanuit de fanfare gesponnen is, is de carrière van de 57-jarige trompettiste Saskia Laroo. Zij begon als kind bij De Eendracht en stond later op grote jazzpodia. Zij mocht dan ook niet ontbreken bij het jubileumconcert. Ze swingt een aantal nummers mee, het geluid van haar trompet bijzonder vervormend met elektronica. 


  Een andere gast is April Darby, die in de musical 'The Bodyguard' speelt. Zij staat in een traditie die in 2009 begon met het inviteren van musicalsterren. Dirigent Marcel Visser is betrokken bij grote Van den Endemusicals en weet ieder jaar een acteur te strikken. Darby heeft een aangename, warme stem en is een goede toevoeging aan het concert, maar door de versterking gaat haar zang, zeker in de lagere regionen, door merg en been. Wie er ook in de spotlight staat, de fanfare verdiend de meeste eer, want deze muzikanten voeren toch maar even in harmonieus samenspel een compleet programma op met een schijnbaar tomeloze energie. "


  Noord-Hollands Dagblad
  Faralda Houthuijsen

VOLG ONS OP

Verenigingsgebouw:
Dorpshuis De Wije Ilp
Den Ilp 73
1127 PG Den Ilp

CONTACT
Email: info@eendr8.nl
KvK Amsterdam 33299123
ING rek.nr. 2257432